Hockey

Ja det är bara att gratulera Karlskrona till SHL platsen kommande säsong. Efter fyra segrar på fem matcher så lyckas de hålla sig kvar i SHL. AIK får ta nya tag nästa säsong och om Karlskrona inte ska bli lika dåliga nästa säsong så lär de behöva byta ut majoriteten av sina spelare.
I den andra matchserien så står det 2-2 i matcher just nu. Det är lite förvånande för mig, efter de första två matcherna kändes det som MoDo skulle ta hem det i fyra raka matcher.

I SM-slutspelet så blev Växjö fjärde laget vidare till semifinal, en semifinal där de ställs mot suveränen Skellefteå i en repris på förra årets finalspel.
Förra året vann Växjö med 4-2 i matcher, i år tror jag att det blir tvärtom. Skellefteå går vidare till sin femte raka final med 4-2 i matcher.

Den andra semifinalen spelas mellan Frölunda och Luleå, där tror jag att det kommer bli mycket känslor, det brukar bli ganska griniga drabbningar mellan de båda lagen.
Men jag tror att Frölunda kommer vinna den matchserien tack vare den extra hemmamatchen. Så alltså 4-3 till Frölunda i matcher.

När det gäller kvalet till hockeyettan börjar det bli klart vilka som kommer ha division 1 status nästa säsong. Även om endast ettorna är garanterade att få lira i ettan så gissar jag på att samtliga tvåor kommer få erbjudande och garanterat några treor dessutom.
Den norra serien är färdigspelad och där vann Brunflo före Härnösand. I den östra kvalserien så återstår det en omgång men Nacka vinner den serien i överlägsen stil, nio raka segrar och full pott. Tvåan just nu är Arlanda Wings och trea är Tumba, de gör upp om den andra platsen.

I Västra serien är det klart att Surahammar tillhör hockeyettan nästa säsong och Grästorp ihop med Avesta om andraplatsen där.
I söder är Varberg klara för ettan nästa år och Hanhals innehar andraplatsen med en match kvar.
Skulle Grästorp komma trea så finns det några spelare jag gärna ser i Skövde IK nästa säsong. Både Jesper Sellin och Jacob Wulcan är välkomna hit i mina ögon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *