Första inlägget sen augusti, finns det några läsare kvar?

Första inlägget sen augusti 2016, den tolfte augusti var senast jag uppdaterade bloggen..
Naturligtvis jätte-jätte uselt!
Men nu börjar motivationen komma tillbaka och då är det bäst att passa på att uppdatera, hoppas bara att jag faktiskt har några läsare kvar…

Vad är det som hänt medan jag vart borta? Ja massor i sportens värld och jag har inte möjlighet att gå igenom allt, det inlägget skulle bli flera flera kilometer långt..

Sitter just nu och tittar på match sju mellan Frölunda-Skellefteå i SHL-slutspelet.
Heta känslor enligt kommentatorerna (Lena Sundqvist/Petter Rönnquist) men tacklingar ingår i sporten, det hör liksom till, så enligt mig är det extremt snällt för att vara en sjunde och avgörande match, i varje fall period ett. Just nu 1-0 till Frölunda.

Vinnaren av Frölunda-Skellefteå möter Brynäs i semifinalen och HV71 möter Malmö i den andra semin.

En tråkig nyhet jag läste för en stund sedan är att Radiosportens Mats Dahlberg fått en stroke, han kommenterade Mora-Leksand i fredags och drabbades av en stroke på sitt hotellrum under natten.
Han låg nedsövd i respirator från i söndags till i dag så det är ändå skönt att de kopplat bort respiratorn och att han andas själv.

Om vi fortsätter på hockeytemat så kommer ju NHL till Sverige i november, men det är inga billiga biljetter direkt, billigaste som fanns, längst upp i Globen kostade 350 spänn styck.
Sen varierar priserna från 695 spänn för en biljett till de allra bästa platserna, de kostar 2195 spänn… För en biljett?

Om vi går till lite lägre serier inom hockeyn så är Rögle på väg att säkra sin plats i SHL nästa säsong i dag, match fyra på bortais mot BIK Karlskoga, efter första perioden där leder Rögle med 1-0 och om det står sig är matchserien avgjord, i fyra raka matcher..

Kvalet till hockeyettan betydligt intressantare än kvalet till SHL i mina ögon, om vi börjar längst upp i norr så är det Sollefteå och Boden som är topp två, ja båda lagen kommer spela i hockeyettan nästa säsong även om bara ettan i serien är garanterad en plats i hockeyettan.. Trots att två lag ska kvala sig kvar mot fyra lag från division två.
Inget lag från norr tog sig till kvalet till hockeyallsvenskan vilket betyder att två lag med garanti kommer att spela i hockeyettan nästa säsong.

I den östra serien är det jämnt så det förslår. Tre lag på tolv poäng efter sex spelade matcher och om dagens resultat står sig så går Tyresö/Hanviken upp i tät före Gripen från Nyköping, trea är Nacka, jag såg Tyresö/Hanviken mot Trångsund för någon månad sedan och blev väldigt förvånad över att Tyresö var serieledare i den alltvåan, Trångsund var betydligt bättre och i slutändan tror jag inte att Tyresö kommer vara med och slåss om någon plats i hockeyettan denna säsongen.

I den västra serien så är det tråkiga Surahammar som alltid kommer dyngsist i grundserien överlägsna, fem poäng ner till tvåan (Söderhamn/Ljusne) innan dagens match, just nu leder både Sura och Söderhamn sina matcher och kommer väl vara de som gör upp om segern i den serien, tyvärr tror jag Surahammar drar det längsta strået. Den här serien kan mycket väl få ett nedpetat allsvenskt lag nästa säsong, VIK Västerås ligger pyrt till i kvalserien för att hänga kvar i allsvenskan efter tre matcher. Eller ja, åtminstone tycker ledningen det som väljer att sparka sin assisterande tränare, vilket i sin tur gör att huvudtränaren hoppar av… Känns som det blåser lite i ”Lidas” gamla klubb.

I den södra serien är det bara fem lag som är med och kvalar eftersom sorgebarnet Varberg valde att dra sig ur i vintras, 0-23 mot Nybro var droppen som fick bägaren att rinna över..
I kvalet är Halmstad etta före Mjölby och trea är just nu HA74 från Sävsjö, här vet vi att det kommer bli MINST två lag som går upp, vinnaren plus ersättaren till Varberg, skulle dessutom Troja/Ljungby gå upp i allsvenskan igen så blir det ytterligare en vakans i den serien, ska bli spännande och se då vem som får frågan först, om det blir trean från den södra kvalserien eller om förbundet ska ha någon uträkning med poängsnitt osv, det hade de i fjol så det känns väl ganska troligt att det blir så. I så fall är det i nuläget, som resultaten är just nu Nacka som har bäst poängsnitt tack vare fler plusmål, före HA74.

I helgen är det en fin höjdpunkt för alla oss fotbollsälskare, Allsvenskan startar på lördag, förmodad toppmatch direkt med IFK Göteborg-Malmö FF, ska bli intressant att följa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *