Hyllningar och ifrågasättande

I Edmonton måste de häftigaste supportrarna någonsin finnas.
Tredje matchen mellan Edmonton-Anaheim i Stanley Cup-slutspelet, den första i Edmonton så slutade mikrofonen för sångaren av den amerikanska nationalsången att fungera, vad händer?
Jo hela arenan sjunger den Amerikanska nationalsången… I KANADA… Mäktigt är ordet!

Efter de hade sjungit färdigt den, då sjöng de lika stämningsfullt den kanadensiska nationalsången, 20000 pers, som förenas i nationalsången, där kan vi snacka gåshud och det gör att jag någon gång MÅSTE åka till Edmonton och uppleva det på plats.
Men det var inte första gången det här slutspelet som de sjöng den kanadensiska nationalsången, första gången var mot San Jose:

Ett annat ställe jag måste åka till för att se NHL hockey någon gång är countrystaden nummer ett, Nashville, alla som vart där säger att det ska vara något extra på deras matcher, fullt förståeligt när de släpar dit en stjärna som Carrie Underwood för att sjunga nationalsången:

Om vi byter sport en stund så kan man börja undra om det blivit mode att göra sig av med assisterande tränare istället för huvudtränare?
Rögle gjorde det i vintras i SHL, Västerås gjorde det i en brinnande kvalserie i hockeyallsvenskan, och nu väljer fotbollsallsvenskans nykomling AFC Eskilstuna att göra det… Jag förstår inte riktigt logiken i att kicka en assisterande tränare, det är väl ändå huvudtränaren som bör ställas till svars för eventuella misslyckanden?

Hockey-VM inleds på fredag, med 16 svenska NHL-proffs på isen, William Nylander sist in, men det kan fortfarande tillkomma en hel drös när den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet är avgjord, vore grymt för Sverige om Nashville åkte ut med St. Louis, men det lär väl knappast hända?! Känns som Nashville har något stort på gång och kan bli riktigt giftiga i slutspelet.
En semifinal mellan Nashville-Edmonton kanske? Det vore häftigt. Och den andra mellan Pittsburgh/Washington-New York Rangers/Ottawa…
Vore extremt häftigt om Edmonton och Ottawa lyckas ta sig hela vägen till final, då blir det en kanadensisk uppgörelse om Pokalen, betänk då att förra säsongen hade vi inte ett enda lag från Kanada i slutspelet över huvud taget…

Jag ska passa på att säga Grattis till HV71 också, ni gjorde det bra och var starkast i slutspelet, klart välförtjänt SM-tecken.

Sen måste jag väl ge min syn på att samtliga europarekord i friidrott ska strykas från och med 1 januari 2018.
Patrik Sjöberg blir i så fall av med sitt 2,42 i höjdhopp, Kajsa Bergqvists 2,08 försvinner, och alla andra Europarekord… Men världsrekorden ska tydligen finnas kvar?! Fast varför då? Ska vi stryka alla Europarekord så måste även Världsrekord strykas, annars blir det bara ren parodi av alltihopa.
Det fungerar liksom inte, tänk om en europé slår ett världsrekord, då räknas det som världsrekord men inte som europarekord? Idioti!

Fotbollsallsvenskan har som sagt dragit igång och jag måste erkänna att mitt älskade AIK har sett riktigt riktigt uselt ut hittills, 0-0 mot GIF Sundsvall hemma, 1-2 mot Jönköping Södra, och knappt en skapad målchans, nej just nu ser AIK inte ut som någon guldkandidat, snarare ett mittenlag och där hör vi inte hemma.

Idag är också en sorgens dag, det är fyra år sedan idag sedan Ivan Turina lämnade jordelivet och efterlämnade fru och sina barn. Ett dödsfall som drabbade inte bara AIK utan hela fotbolls-Sverige, när alla hyllade den avlidne kroaten med det stora hjärtat. Vi minns dig Ivan och vi saknar dig något enormt!

2 reaktioner på ”Hyllningar och ifrågasättande”

 1. Hej!

  Jag heter Anton Lilja och jag är manager för sporttjänsten FlashScore.se. Just nu letar jag efter nya samarbetspartners inom området sport och er sida möter våra uppställda kriterier på flera sätt. Det vore därför kul att diskutera vidare hur ett samarbete skulle kunna se ut. Jag kan exempelvis erbjuda länkar, sponsrade artiklar och gratis marknadsföring.

  Hör gärna av er!

  Mvh
  Anton Lilja
  CM FlashScore.se

  1. Hej Anton.
   Väldigt roligt att du vill inleda ett samarbete med mig och min blogg.
   Din sida Flashscore måste ändå ha en hel del besökare, jag själv är trots allt en av dem.

   Jag kan asolut tänka mig att inleda ett samarbete men jag vill gärna veta lite mer av va du tänkt dig för typ av samarbete.
   Vad kräver du för ”motprestation” av mig osv?

   Mvh
   Kristoffer Bennemyr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *